Ahmad Safwan Blog

Cita Usaha Jaya

Tuesday, March 12, 2013

Senyuman Mu :3

Assalamualaikum w.b.t
Hari ni post simple-simple ja...
Tentang senyum.. :3

Banyak kebaikan snyum ni antaranya (bukan secara saintifik la) :

1) Menyejukkan hati
    *Well, cba try snyum dgn org lain, In Shaa Allah, orang lain pun akan snyum dengan kita. Tapi     
      lak tersengih-sengih. Nnti dsangka kita ni gila. (-_-)

2) Menunjukkan kekuatan diri
    *Time exam jawab exam yg susah, kmu senyum-snyum masa menjawab. Mesti orang lain
      yg tgok  kmu tu akn fikir yg soalan kmu jwab tu senang ja kn? 
      Walaupun mgkin kmu pun tak tahu jawapannya. (-_-)

3) Menampakkan kemanisan diri yg Allah berikan
   *Semua tahu yang ciptaan Allah S.W.T tidak ada cacat cela nya. Dan Allah telah memberi
     kita  kesempatan untuk senyum. 
     Cuba bandingkan perempuan senyum dan yg tak senyum. Msti kamu pilih yg snyum kan?

4) Sunnah Rasulullah S.A.W
    *Rasulullah sendiri pernah bersabda bahawa "Tersenyum ketika bertemu saudaramu adalah 
      ibadah."(HR Trimidzi, Ibnu Hibban, dan Baihaqi) Jadi,sama-samalah kita hidup berpandukan
      Al-Quran dan As-Sunnah. Senyum ja pun Tak susah kan? Ngeeee... :3



Tidak kisah la macam mna cara kamu mau menyampaikan senyuman tu. Yang penting kmu ikhlas pun sudah cukup. Tengok contoh-contoh pe'nyenyum' yang paling manang (mantap) aku jumpa di Google ni.


Ada kumis pun masih nampk seri senyuman tu. :3

Sedap hati memandang senyuman ikhlas

Tengok ni..Popeye pun senyum jga.

Tanpa mengira warna kulit, senyuman ikhlas tetap nampk manis


Tengok tu..Kucing pun blh senyum

Hehe .. :3
Alalalalala 
 Tapi gambar ni juga paling lawa...Senyuman ikhlas dari penulis blog ni.. :3

Ok laa..Malas nak post panjang-panjang. Assignment bertimbun-timbun ni. Lain kali aku post lagi ok? Itu ja untuk kali ni. Assalamualaikum w.b.t.



3 comments:

  1. i has follow ur blog ,ni blog sy follow k http://pandacomelsangat.blogspot.com/

    ReplyDelete